Spádový domáci mikropivovar

Člen sekcie homebrewingu Peter Hudák z Bratislavy predstavuje na svojich webových stránkach http://www.kupelna.sk/spadovy-pivovar/ svoj zaujímavý malý domáci pivovar ktorý je určený pre domovarníkov, ktorí by radi prestali variť v kuchynských podmienkach, ale nemajú dostatočné možnosti a zručnosti na výrobu vlastnej špecializovanej várne. Pracuje na princípe gravitácie. Od začiatku bol vyvíjaný tak, aby sanitácia a sterilizácia varne boli jednoduché a pohodlné. Má malé priestorové nároky, je určený pre umiestnenie v pivnici, garáži alebo prístrešku. Spádový mikropivovar je dvojnádobová varňa s jednou nepohyblivou varnou nádobou a jednou pohyblivou odkladacou nádobou, do ktorej sa vkladá scedzovacie dno. Prichytáva sa ku stene pomocou oceľovej konštrukcie. Pohyb odkladacej nádoby zabezpečuje elektrický zdvihák. Várňa je z nerezového materiálu, ohrev elektrický alebo plynový, spôsob varenia infúzny, jednormutový dekokčný alebo viacrmutový dekokčný. Objem várne je 60 litrov. Na týchto stránkach je aj ukážka všetkých komponentov a ukážka varenia piva na videu a fotografiách. Pre záujemcov o tento typ domáceho pivovaru poskytne ďalšie podrobné informácie jeho majiteľ Peter Hudák – e-mail: hudis@kupelna.sk.

 

                                             

Ponuka sladového výťažku na výrobu piva

Zdravím všetkých homebrewárov. Naskytla sa mi možnosť zohnať český sladový výťažok na výrobu piva. Tento sladový výťažok je vyrobený zo sladu plzenského typu.
Zloženie - slad plzenského typu, pitná voda. Obsahuje priemerne 75 g sacharidov, 0,1- 0,3 g tukov, 3-11 g bielkovín, 1,3 g minerálnych látok. Všetko na 100 g výťažku.
Neobsahuje žiadne konzervačné látky ani stabilizátory a preto je jeho minimálna trvanlivosť  cca 7 mesiacov. Cena tohto sladového výťažku je po pripočítaní mojich nákladov na dopravu a pod. - 2,3 € za kilogram (cena platí len pre členov sekcie homebrewingu pre nečlenov by bola 2,7 € za kilogram) a predáva sa v 14 kg vedrách. No myslím si že by sa to dalo nabaliť aj na nižšiu váhu alebo sa spojiť viacerí a prerozdeliť si na menšie časti. Ja osobne mám z tohto piva uvarené už tri várky, prvú  aj tretiu som kvasil vrchne a druhú spodne a pivo z tohto výťažku je dobré, hutné a kvalitné. S dovozom by som to riešil asi takým spôsobom: - montujem svetelne reklamy a jazdím po celom Slovensku, takže by nemal byt problém doviesť po vzájomnej dohode až k Vám aj keď by to bolo asi v rôznom  časovom rozmedzí, ale myslím si, že by sa to dalo celkom v pohode zvládnuť. Záujemcovia ma môžu kontaktovať na tel.: 0907 177160, alebo na e-mail: tomasmaros@gmail.com.
S pozdravom Tomáš Maroš ( mikropivovar Čierny Kameň)